COMUNICACIÓ
Actualitat

Nou CDIAP ASPRONIS a Pineda de Mar

La Consellera de Drets Socials i Inclusió ha inaugurat el centre on ASPRONIS atén els infants del nord del Maresme

 

Aquest matí, la consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, ha inaugurat el nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de la Fundació ASPRONIS a Pineda de Mar que va obrir les seves portes el passat 3 de març.

L’alcaldessa de Pineda de Mar, Sílvia Biosca, el director general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Antoni Galiano, i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials i Inclusió a Barcelona, Carme Esquirol, i la presidenta de la Fundació, Sandra Sauleda, han acompanyat la consellera en la inauguració.

El nou dispositiu d’ASPRONIS a Pineda de Mar respon a l’augment d’hores de concert que el Govern de la Generalitat va atorgar al 2024 a les entitats prestadores de serveis d’atenció precoç per atendre més infants i intensificar els suports que reben. En el cas de la Fundació ASPRONIS, l’augment va ser de més de 17.000 hores de concert l’any 2024, amb un total de 56.289 hores d’atenció.

 

Atenció de proximitat

Al nou centre de Pineda s’atenen els infants i les seves famílies residents als cinc municipis del nord del Maresme: Tordera, Palafolls (i Sant Genís de Palafolls), Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar. La Fundació ASPRONIS comptava fins ara amb dos Centres d’Atenció Precoç: un a Blanes, on s’atenia els infants i les famílies dels municipis situats al sud de la Selva i els del nord del Maresme, i un segon a Santa Coloma de Farners, on s’atenen els infants de l’interior de la comarca. Al 2024, els CDIAP ASPRONIS van atendre en total 1.806 infants i les seves famílies. La previsió d’atenció al centre de Pineda és de més de 350 infants cada any.

El conjunt dels CDIAP ASPRONIS suma 30 professionals multidisciplinaris. Concretament, el CDIAP de Pineda compta amb 2 logopedes; 1 fisioterapeuta; 1 treballadora social; 1 neuropediatre; 1 recepcionista i 4 psicòlegs.

La Fundació ASPRONIS va adquirir el local on s’ubica el nou CDIAP amb fons propis i ha assumit el cost dels arranjaments que sumen prop de 300.000€. Té una superfície de 220 m2, disposa de 6 sales d’atenció (una d’elles per fisioteràpia) i un despatx de direcció.

L’Ajuntament de Pineda té el compromís d’aportar 12.000€/any durant 4 anys per col·laborar en les despeses d’adequació del local.

El nou centre està situat a l’Avinguda del Mediterrani, 105, i fa xamfrà amb la carretera N-II, al barri del Poblenou de Pineda, a un sol carrer de distància de Calella (els infants calellencs són atesos fins ara a Arenys de Mar), al costat del Consultori Local del Poblenou (CAP), de la llar d’infants municipal La Marinada, i prop d’una escola. Està ben comunicat: a només un minut a peu hi ha la parada dels autobusos 622 i 625 que comuniquen els hospitals de Blanes i Calella, i a 15 minuts, l’estació de tren de Calella.

 

La detecció precoç, clau

Els centres d’atenció precoç s’adrecen a infants que tenen o poden tenir el risc de patir algun trastorn del desenvolupament durant la primera infància (de 0 a 6 anys). Són d’accés públic i universal, i treballen en xarxa amb la comunitat educativa i els centres de salut tant pel que fa a la detecció de patologies o trastorns dels infants, com a la divulgació a les famílies i als professionals de l’educació sobre temes d’interès en aquestes edats i que són importants a l’hora de detectar precoçment un trastorn.

L’atenció i la intervenció terapèutica en l’edat primerenca és un guany a llarg termini en la salut, el desenvolupament i la qualitat de vida de l’infant, així com de la seva família.

 

      



Ves al contingut