COMUNICACIÓ
Actualitat

Presentem bones pràctiques al Congrés autonòmic “Mi Casa”

ASPRONIS compta amb 5 persones en dos habitatges

Aquest matí Dincat ha celebrat el Congrés autonòmic del projecte “Mi Casa: una vida en comunidad” amb l’objectiu de presentar els bons resultats del projecte a Catalunya. També ha posat sobre la taula la reivindicació de viure en comunitat, de forma independent i amb els suports necessaris, efectes molt positius per a les persones amb discapacitat intel·lectual. La Fundació ASPRONIS ha participat al Congrés com a exemple de bones pràctiques. D’una banda, s’ha comptat amb un familiar que ha donat el seu testimoni sobre com ha vist canviar i millorar la vida del seu fill. També s’ha projectat un vídeo en què 3 persones ens obren les portes de casa seva i ens mostren com han transformat les seves vides des que viuen sota el paraigües del projecte.

ASPRONIS compta amb 5 persones que viuen en dos habitatges del projecte “Mi Casa”. Totes han decidit de manera activa tot el que els ha calgut en iniciar el projecte per viure d’acord amb els seus desitjos: la tria de mobles i parament de la llar, emprendre activitats que no veien possibles o difícils d’assolir en l’entorn institucionalitzat, apoderar la seva autonomia, incidir en la millora de l’accessibilitat i de la participació en l’entorn comunitari, etc.

El Congrés ha comptat amb testimonis de diverses entitats i ha reunit més de 300 persones al Cosmocaixa de Barcelona entre persones ateses, professionals, familiars i personal de l’administració. El secretari general de Drets Socials, Raúl Moreno, ha assegurat la continuïtat del projecte de manera experimental i la voluntat d’incloure’l a la Cartera de Serveis l’any 2027. També hi han assistit els Serveis Territorials del Departament a Girona i membres de l’equip directiu de Plena Inclusión.

El programa “Mi Casa”, de tres anys de durada (2022-24), està finançat a través dels fons Next Generation de la Unió Europea, i té com a objectiu afavorir la desinstitucionalització i la prevenció de la institucionalització de les persones amb discapacitat. Després de més de dos anys i mig d’implantació a Catalunya, participen al programa 9 entitats, 23 habitatges pilot i 88 persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte suposa l’evidència que és possible el procés de desinstitucionalització i que cal trobar modalitats de suport i perfils professionals amb la formació adequada per fer-ho possible.

Tags:


Ves al contingut