COMUNICACIÓ
Actualitat

El CDIAP ASPRONIS acompanya la criança de l’infant sa a Malgrat de Mar

De març a desembre, oferirà xerrades sobre desenvolupament a famílies amb nadons de 3 mesos d’edat

Avui el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç –CDIAP- de la Fundació ASPRONIS inicia col·laboració amb el Programa del Nen Sa en l’àmbit d’atenció primària promogut per l’Ajuntament de Malgrat que es durà a terme amb famílies amb nadons que actualment tenen 3 mesos d’edat. L’objectiu és acompanyar les famílies i facilitar les eines per tal d’apoderar-les en la criança dels seus fills/es, amb la creació d’un espai d’intercanvi amb elles per poder parlar del desenvolupament dels seus fills i compartir experiències.

El programa inclou sessions diverses al llarg de l’any 2024. Concretament, el CDIAP participa aquest mes de març, i cada primer dimecres de mes al matí de 10 a 11.30h, amb el taller “El cos i el moviment” a càrrec dels professionals de fisioteràpia.

A partir del setembre, cada quart dimecres de mes, professionals de logopèdia i psicologia del CDIAP  ASPRONIS conduiran un segon taller, anomenat “Desenvolupament, vincle i comunicació”, dirigit als infants que ja hauran assolit els 8 mesos d’edat.

La iniciativa Programa del Nen Sa sorgeix del Programa per a l’Èxit Educatiu de l’Ajuntament, el qual evidencia la necessitat de donar suport a les famílies quant al foment d’estratègies que afavoreixin un desenvolupament saludable especialment en la primera infància. Per a això, es va crear un grup de treball format per tècnics de l’Ajuntament de Serveis Socials i Educació, professionals diversos de l’EAP (infermera, pediatra, dietista-nutricionista, RBEC i llevadora), escoles bressol, l’Equip d’Atenció Psicopedagògica, la tècnica del programa RULA (prevenció de pantalles i addiccions) i el CDIAP ASPRONIS.

La programació del cicle de sessions Nen Sa també compta amb els tallers “Necessitats emocionals i relacionals del bebè.Mares i pares “suficientment bons”: què necessitem?”, a càrrec d’una psicòloga, la tècnica RULA i una infermera pediàtrica del CAP, i “Introducció a l’alimentació complementària”, dirigides per una dietista-nutricionista i una infermera pediàtrica.



Ves al contingut